Geleceğe Dönüş Filminden Çıkarılan Sahneler


Geleceğe Dönüş: Bölüm 1

Filmin başında Biff hasarlı arabayı George'a bıraktı, sonra Marty ile babası arasında bir görüşme olur. Marty babasına hayatında bazen hayır demesi gerektiğini anlatır. O sırada kapı açılır ve George'un bir iş arkadaşı, kızı ile birlikte kapıdan bakarlar ve kızının okul için sattığı keklerden George'un almasını isterler. Tabii ki George yine hayır diyemez ve adam bir koca kutuyu George'a bırakır. Sonra akşam yemeğinde George'un tabağında bu bisküvileri ufalanmış olarak buluruz.

Gece yarısı Marty, Twin Pines Mall'a gitmek için pencereden kaçar.

Marty 1955'e geldiğinde bunun bir rüya olduğunu zanneder ve bir kadından kendisini çimdikleme'sini ister. Fakat kadın bunu bir terbiyesizlik olarak görür ve Marty'yi tokatlar. 

Marty annesinin evinde (1955) akşam yemeğindeyken, televizyonda bir reklam dikkatini çeker. Bir Doktor sigaranın reklamını yapmaktadır. Bir doktorun kanser yapan bir ürünün reklamını yaptığına Marty çok sinirlenir. Bu sahne romanda da vardır.

Çıkarılan bir sahnede Doktor 1985'deki bavulunu bulur. Bunun içinde iç çamaşırları, fön ve playboy dergisi vardır.

Bir başka çıkarılmış sahnede ise Marty annesini okulda kopya çekerken görüyor.

Marty, George'a Lorraine'i nasıl kazanacağı hakkındaki planı anlatırken ona vurmasını söyler ve George ona vurur.

George, Biff'e etkili vursun diye bir kum torbası ile çalışmaktadır. Sağ yumruğunu kaçırır sol ile isabet eder. İleride bu Biff ile karşılaştığında da böyle olur. Fakat bu sahne filmden çıkartılır, çünkü tek bir kuvvetli yumruk daha sürpriz ve etkileyicidir.

Polis, DeLorean'in saklı olduğu tenteye uzandığında Doktor tentenin altında bir hava tahmin makinesinin olduğunu söyler ve polise rüşvet verir. Polis parayı alır ve gider.

George'un Lorraine'i Marty'den (aslında Biff'den) kurtarma sahnesi gerçekte daha uzundu. George saati unutur ve telefon kulübesine girip saati öğrenmek için santrali arar. Bu arada onu telefon kulübesine hapsederler.


Geleceğe Dönüş: Bölüm 2

2. Filmde çıkarılan sahnelerden biri; 2015'de Marty yürürken arkada Doktor, DeLorean ile kalkışa geçer. Bu sahnenin bir hatası olduğu için kaldırılmıştır. Doktor uçmak için kalkışa geçmiştir fakat tekerler aşağıdan yukarıya doğru kapanmıştır, aslında tam tersi olması gerekirdi.

2015'de Marty, Cafe 80'lere gider ve 80'li yıllarda çok bilinen küçük sarı işaretleri görür ("Baby On Board" ve diğerleri). Onlara bakar ve "Hey, bunları hatırlamıyorum" der.

2015 yılında Cafe 80'lerde Marty, Pepsi'ye 50 dolar öder. Fakat 2015 yılında fiyatlar çok yükselmiştir. Texaco benzin istasyonunda benzin fiyatının yüksekliği ve Biff'in taksi ücretinden anlaşıldığı gibi.

2015 yılında Marty'ye bağış yapması için ikna etmeye çalışan yaşlı Terry, Biff'i eski zamanlardan tanımaktadır. Biff'te bu sırada onların yanına gelir ve Terry, Biff'e 1955 yılındaki tezek olayını hatırlatır. Bu konuşma Biff'e 12 Kasım 1955'deki kendisini ziyaret etme fikrini verir. 

2015 yılındaki akşam yemeği sahnesi daha uzundu. Lorraine tepe takla sarkan yaşlı George'a bir parça pizza ikram eder. Ayrıca Marlene ve Marty Jr. kardeşlerin kavgaları gösterilmektedir.

Marty, Needles ile görüntülü telefondan konuşmadan önce aynada kravatını düzeltir.

Jennifer diğer kendisi ile karşılaştıktan sonra, ikisi de bayılır. Genç Jennifer'i Doktor DeLorean'e götürür. Yaşlı Jennifer baygın bir şekilde bulduğu sahnede çıkarılmıştı. 

Yaşlı Biff 2015'e geri döndüğünde, yok olmaya başlar.

1985 A'da, Biff'in Hill Valley'de güçlü ve zengin bir adam olduğunda, Marty'nin okulunun ne durumda olduğunu da gösteriliyor. Burada Marty okulunun önünden geçiyor.

Biff'in Casino'sunun önünde Marty durumu berbat olan kardeşi Dave ile karşılaşıyor ve aralarında bir konuşma geçiyor. Bu konuşma sırasında Dave sarhoş bir haldedir ve saçmalamakta'dır.


Geleceğe Dönüş: Bölüm 3

Marty ve Doktor DeLorean'i madenden çıkardıklarında DeLorean'in tekerleri patlar.

Marty 1885'e seyahat etmeden önce, Doktor eğer Buford Tannen onu tehdit ederse Buford'u vurması için Marty'ye bir tabanca vermek ister. Marty bunu kabul etmez, böyle de hallederim der.

1885'e geldiğinde Marty önce bir dürbün ile etrafı izler.

Marshall Strickland, Buford tarafından vurulduğu için, Buford'un yakalanma sahnesini Deputy yapar. Strickland ölürken oğluna "Disiplin, bunu unutma" der.