Geleceğe Dönüş Filminin Ayrıntıları


Geleceğe Dönüş: Bölüm 1

Filmin hemen başında Marty'yi Doktorun evinde görüyoruz. Burada Marty gelmeden önce etraf gösteriliyor. Bu sırada mantar bir tabloda Doktor hakkında haberler yer alan gazete kupürlerinin olduğunu görüyoruz. Burada kupürlerden birinde Doktorun evinin bir deney sırasında patlamaya uğradığı falan yazılıyor. İşte ayrıntı: Doktorun 1955'deki evi bir malikane kadar büyükken 1985'te onun yerini malikanenin önündeki kulübe alıyor.

Filmin orijinal seslendirmesinde terörist'in konuşmasının arapça ile ilgisi yok. Tarzanca konuşuyor.


Geleceğe Dönüş: Bölüm 2

Filmde 2015 yılındaki Marty'nin iş arkadaşı Needles olarak görüyoruz. Bunun nedeni Marty'nin Needles'la yarışmış olması ve bunun sonunda da kazaya uğrayarak yarışı kaybetmesi. Onun bu yarışı kaybetmesi sonuncunda gitar çalma yeteneğini kaybetmesi onu Needles la iş yapmasını sağlıyor. Halbuki Marty o kazayı yapmasa (ki daha sonra bunu öğreniyor ve yapmıyor) gitar çalabilme yeteneği kaybolmamış olacak ve Needles la hiçbir iş yapmayacak.


Geleceğe Dönüş: Bölüm 3

Marty ile Doktor 1885 yılında Clara Clayton'ı uçuruma düşmek üzereyken kurtarması sonuncu tren yolunun yapılacağı köprü Clayton adını alamıyor. Bunun yerine Marty'nin Tannen'ı yenmesinden dolayı batının en cesur silahşörü bakımından geçit Eastwood ismini alıyor bunu da Marty'nin 1885 yılından 1985 yılına geldiği zaman köprünün ağzında duran tabeladan anlıyoruz. Hatırlayacağınız gibi Marty kendini 1885 yılında Clint Eastwood olarak tanıtmıştı.