Doktor Karakteri Hakkında Bilgiler


Doğum Tarihi: ??.??.1914

Filmdeki Yıllara Göre Yaşı

1885'te doğmamıştı
1955'te 41 yaşındaydı
1985'te 71 yaşındaydı
2015'te 101 yaşındaydı

Fiziksel Özellikleri

Cinsiyet: Erkek
Saç Rengi: Beyaz
Göz Rengi: Kahverengi

Karakteri Canlandıran: Christopher Lloyd

Seslendirme Bilgileri

Türkçe dublaj film serisinde Geleceğe Dönüş 1'i Sinema ve VHS'de ilk Hayri Küçükdeniz seslendirmiştir. İlk TV kanalında yayınlandığı zaman STAR 1'de Sezai Aydın seslendirmiştir.
Animasyon çizgi film serisinde Dan Castellaneta seslendirmiştir.
Back to the Future: The Game 2010 oyununda Christopher Lloyd (1931 yılındaki Emmett Brown'u James Arnold Taylor) seslendirmiştir.
LEGO Dimensions 2015 oyununda Christopher Lloyd seslendirmiştir.

Bunların haricinde diğer dublaj bilgilerini öğrenmek için

Emmett Lathrop "Doktor" Brown, Geleceğe Dönüş serisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakter, serinin 3 filminde de canlandırıcısı olan Christopher Lloyd ile özdeşleşmiştir. Dan Castellaneta tarafından seslendirilen karakter, seriye göre ilk zaman makinesi olan DeLorean'in mucididir. Karakterin görünümü ve tavırlarının Albert Einstein'dan ilham alındığı söylenebilir. Dr. Emmett Brown, Empire dergisinin 2008 yılında yayınladığı ''Tüm Zamanların En İyi 100 Film Karakteri'' (The 100 Greatest Movie Characters of All Time) listesinde 76. sırada yer almıştır.

Karakter 1914 yılında doğmuştur. Kendisini "bütün bilimlerin öğrencisi" olarak tanıtması onun tutkulu bir mucit olduğunu göstermektedir. Bilim adamları onun rol modelleridir. Köpeğine verdiği Copernicus ve Einstein isimleri ve laboratuvarında bulunan Isaac Newton, Benjamin Franklin, Thomas Edison ve Albert Einstein portreleri buna kanıt olarak gösterilebilir. Karakterin en sevdiği yazar ise Jules Verne'dir. Jules ve Verne isimlerinde iki çocuğu olması bu sevginin göstergesi olarak kabul edilebilir.

Çevresinde olup bitenleri pek takmayan Emmett Brown; garip, eksantrik ve çılgın biri olduğu söylenebilir. Gözlerini fal taşı gibi açıp "Great Scott!" dediği jestiyle akıllarda yer tutar. Pek fazla arkadaşı olmayan karakterin tek arkadaşları Marty ve Marty'nin sevgilisi Jennifer'dır. Buna rağmen filmde Marty ile nasıl tanıştığı anlatılmamak'tadır. Fakat filmin senaristleri Robert Zemeckis ve Bob Gale'in açıklamalarına göre birkaç yıl önce Doktorun yarı zamanlı laboratuvar asistanlığı işiyle ilgilenen birini aramasıyla tanıştıkları söylenebilir. 2015 yılından itibaren çıkan çizgi roman serisinde bu konu hakkında daha fazla bilgi yer alıyor.

Serinin son filmi olan Geleceğe Dönüş 3'ün son sahnesinde eşi Clara ve çocukları ile birlikte görülmektedir. Hikaye Brown ailesi üzerinden animasyon ve çizgi roman serisi olarak devam etmiştir.